Dokumentation påbegyndes Morgen. Dokumentationsarbejdet går straks igang. Alt bringes frem til nøje granskning. Bunsenbrænderen flammer lystigt under de kemiske væsker som skal bringe sandheden for en dag.
Alt porcelæn sorteres. Dele der falder udenfor det historisk dokumentariske princip placeres i en grå udtjent kasse fra Collin-Drewsen. Sidst på dagen tømmer vi vore mange revolvermagasiner mod denne kasse. Derpå sænkes den brændende i septitanken. En frygtelig ildløs behersker en stund østgrunden. Udmattelse og vrede præger vore ansigter der svitses af den frygtelige tilintegørende varme som de mange eksplosiver i septitanken udvikler.

Natten går påny med l'hombre. Den eneste lyd i stuen er den trætte jamren fra propellen som langsomt roterer under loftet. Gretz skeler nervøst mod væggen mens han stopper sin pibe med en tændstik. Uden at mæle et ord. Vi ved alle hvorfor. Urets beroligende slag mangler.
En overgang hører vi trøstesløse svære drøn i retning Lumsås. Vi entrer i støvregnen terassen og stirrer mod de fjerne lysglimt i natten. En ulv glider gennem buskene i retning nordøst mod frk. Sørensen.
Ventilatoren cirkulerer langsomt
...mere dokumentation og rehabilitering...